Sparta doma zabrala a má postupový mečbol

V pátek se konal třetí čtvrfinálový duel mezi Spartou a Helasem. Pražané zvládli i druhou domácí bitvu a v Řepích se slaví zisk mečbolu.V prvním poločase to byl zprvu hodně opatrný. První šance se objevili před brankou brněnského celku ve čtvrté minutě. Brahimi ani Matheus své šance nedokázali využít. Mírnou herní převahu dokázali domácí využít ve 12. minutě. Matheus vybojoval míč, obešel několik hostujících hráčů, dostal se s balónem na levou stranu, odkud střelou podél brankáře pod jeho ruku trefil přesně. Další branku mohl Brazilec přidat o 180 vteřin později. Situaci tři na jednoho vyřešil však střelou do připraveného Klímka. Helas z ničeho nic vyrovnal! Po chybě domácích se k odraženému míči dostal Jan Havel, který trefil odkrytou domácí branku.

Nic nenasvědčovalo žádné přestřelce. V opak však teorii opatrného utkání přetavil Matheus, Kelmendi a Jiří Mužík, ktěří se dokázali prosadit mezi časem 21:18 a 22:27. Sparta vedla 3:2. Sparta opět utekla do dvoubrankového vedení zásluhou Martina Hory, který využil chybné Klímkovi rozehrávky a přistrčení Azema Brahimiho. Rychlá akce přinesla branku na straně Brna, když Danko položil Hůlu a bez problému zakončil. Sparta přidala další branku v 30.  minutě, kdy před brankou hostí se díky skvělému důrazu dokázal prosadit opět Martin Hora – 5:3.  Velkou příležitost dal Helasu Matheus, který nasbíral dvě rychlé žluté karty a musel odejít předčasně do sprch. Brno ale tuto výhodu využít nedokázalo. Výhru Sparty pečetil brankou do prazdné Mikus. 

Sparta v Řepích vyhrála 6:3 a ve středu 5. dubna si v Brně v hale na Vodové může zajistit postup do semifinále.

Sparta Praha – Helas Brno 6:3 (1:1)
Branky:
12. Mattheus, 22. Matheus, 22. Kelmendi, 25. Hora (Brahimi), 30. Hora, 40. Francsisco – 17. Havel, 23. Mužík (Cupák), 28. Danko

Karty: ŽK 27. Havel (SPA), 29. Matheus (SPA) – 29. Doubrvský (HEL) ČK  31. Matheus (SPA)

Ohlasy po utkání

Jiří Ježdík (hráč Sparty): „Dnešní zápas jsme si dodali sebevědomí pro další duely. Ze začátku to nebylo jednoduché, pak jsme se do toho dostali a ze začátku druhého poločasu jsme dali potřebné branky. Helas nic nezvdával, ale my jsme ukázali vždy včas, že jsme branky dávat nezapomněli. Ubránili jsme oslabení a zaslouženě jsme vyhráli“

Jan Havel (hráč Helasu Brno): „Dnes jsme si bohužel nezasloužili vyhrát. Sparta skórovala de facto ze všeho, co se jí nabídlo. Převyšovala nás v mnoha ohledech hry. Ve středu v domácím utkání snad hnaní diváky budeme muset zlepšit každý aspekt naší hry a vynutit si pátý Velikonoční zápas na Spartě.”