Myslím si, že tohle bude top čtvrtfinále. Beni Simitči hodnotí šance týmu v playoff.

Čtvrtfinálová série s brněnský Helasem je za dveřmi. Pro web se rozpovídal nejen o tom, trenér Sparty Beni Simitči.

Beni, jak hodnotis působení týmu v základní části?
Když přemýšlím, čím jsme si vším prošli během základní časti, tak musím konstatovat, že jsme všichni zdraví a živí . Hodnocení je těžké, protože proti silným týmům jsme odehráli super zápasy a pak prohrajeme se slabšími týmy v Lípě a doma proti Liberci. A tím pádem jsme sami Slavii darovali třetí místo a defacto i bronz.
Cílem bylo třetí místo, je to velká komplikace?
V dnešní době, kde je jiná realita ohledně sponzoringu atd., není žádná komplikace jestli skončíme třetí, čtvrtí nebo pátí, protože pro velký tým jako Sparta, je každé jiné místo než první, vždy špatné .
Komplikace vídím spíše v tom, jaký tým skončí druhý v lize. Protože Interobal i Chrudim do toho letos pěkně “šlapli” finančně a druhé místo je po sportovní stránce to nejhorší umístění. Protože se vyhodí pár milionu do koše a budou se dívat, jak soupeř oslavuje titul. Strašný pocit.
V posledních dvou sezonách to byly serie se Slavií, příjemná změna?
Hele, já si myslím, že osud se nedá změnit a to samé, i letošní soupeř pro čtvrtfinále. Ten nahoře ví nejlépe, proč nám přidělil Helas a myslím si, že tohle bude top čtvrtfinále. Takže za mě OK!.
Spartu čeká série s Helasem, jaký průběh očekáváš?
Těžký! Bude rozhodovat venkovní zapas, ten který dokáže okrást soupeře o jeho domácí bod, tak ten postoupí. Matematika je jasná. Doma vyhrávat a zkusit z venku jednu výhru.
Proti Helasu to Spartě v poslední době nejde zejména venku. Máš na to nějaký recept?
Recept se ukáže, až skončí čtvrtfinálova série. My se připravujeme velmi dobře už delší dobu a teď je na čase to prodat na palubovce. Minimálně musíme využít výhodu domácího zápasu.
Jaká bude příprava na soupeře?
Příprava už začala hned po posledním zápase základní části. Chceme překvapit Helas již od prvního zápasu .
Jaky je cíl pro playoff?
Postoupit do semifinále je prvotní cíl, potom si to rozdat s Plzní, protože to by byly super zápasy. Letos jsme s nimi měli dobré „špíly“, jednou nás porazili, jednou my je a potřetí remíza, kde zachránili prohru v posledních minutách.
Takže pokud se postoupí do semifinále pak bychom si chtěli  užívat v těchto zápasech.
První zápas Spartu čeká doma 24.3. proti Helasu Brno od 20:00 ve Sportovním Centru v Řepích.