Sparťané po pauze nezaváhali, Mělník porazili 7:1

Spartu netradičně v sobotu čekalo utkání 17. kola VARTA futsal ligy proti SK Olympiku Mělník. Celý zápas se však nesl ve smutné atmosféře.

Sparťané do utkání vstoupili aktivně, kombinovali na polovině hostů, kteří se snažili hrozit z brejků. První gól padl v 10. minutě, kdy zafungoval tandem Seidler-Drahovský. Druhý gól Sparty přidal v 19. minutě Mladen Kocič. Naposledy v prvním poločase skóroval podruhé Michal Seidler opět po přihrávce Tomáše Drahovského.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, když na 3:1 snížil Josef Gabčo, na to o dvě minuty později odpověděl Tomáš Drahovský. Zbytek zápasu už ovládla Sparta a Tomáš Drahovský, který vstřelil další tři góly, které věnoval své nedávno zesnulé mamince.

Pavel Šuba starší, předseda Olympiku (trenér): „Sparta byla lepší, držela míč a tlačila. Ale ještě za stavu 0:0 jsme měli 3 gólové šance. Deset minut jsme dobře bránili a hráli trpělivě dopředu. A pak přišlo to, co je v zápasech se Spartou už dva roky běžné. Špatné naše zakončení, rychlý protiútok a gól do odkryté brány. Pak druhý gól po nástřelu na zadní tyč, kterou náš hráč včas neuzavřel. A třetí gól byl ukázkou toho, kdy se včas a správně nezformuje obranná power play. 3:0 a bylo po zápase. Druhá půle začala nadějně snížením na 1:3, ale po chvíli přišla hrubka při rozehrávce a opět byla potrestána. Dokázali jsme si vytvořit cca 6 gólovek, ale finálka byla tragická, brankáři Sparty ukázali svoji kvalitu, a tak to bylo celý druhý poločas. My šance neproměňovali, ale Sparta ano.“

Beni Simitči: „Dnešek nebyl ani úplně o zápase, stejně jako celý týden. Zapůsobila na nás ztráta maminky Tomáše Drahovského, celý týden jsme byli nesví. Ani jsme pořádně netrénovali, byli jsme myšlenkami u něj. Dostal celý týden volno, stejně jako na dnešní zápas, ale sám se rozhodl, že hrát bude, aby góly mamince věnoval. Samotný zápas ani nemůžu moc ohodnotit, šlo nám jen o tři body, ne o pěknou hru, nebo zvláštní čtyřky. Mělníku držím palce, budou potřebovat trochu štěstí, aby další zápasy v boji o udržení vyhráli. Mají dobrý kádr, ale výkony neodpovídají výsledkům. Budou muset zabrat, aby v lize obstáli.“

Jménem futsalové Sparty vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině Drahovským.

AC Sparta Praha vs. SK Olympik Mělník 7:1 (3:0)

Branky: 10. Seidler (Drahovský), 17. Kocič (Novak), 19. Seidler (Drahovský), 24. Drahovský (Novak), 32. Drahovský (Rick), 34. Drahovský (Seidler), 39. Drahovský (Seidler) – 22. Gabčo (Vokoun)

Karty: 30. Hora (SPA), 33. Rick (SPA), 40. Kocič (SPA) – 26. Gabčo (MEL)

AC Sparta Praha:
Vahala (Plecitý, Kubíček) – Rick, Kocič, Novak, Wilde, Drahovský, Křivánek, Hora, Seidler

SK Olympik Mělník:
Mareš (Šanda) – Mikyska, Moravec, Vokoun, Gabčo, Hrdina, Hochman, Nečas, Prejsa, Šup, Šustr

Rozhodčí: Kaštánek, Kliner